top of page
SMARTLiving - umetnost bivanja in kako varno skozi projekt gradnje ali obnove hiše

Peter Golob o sebi:

 

Z odgovori na takšna in podobna vprašanja sem se srečal že v otroštvu, ko se je naša družina l. 1978  iz Nemčije preselila v eno prvih montažnih hiš v Slovenskih goricah.

Kot sin mizarja in obrtnika, sem znanja in izkušnje pridobival v domači delavnici neposredno, vmes pa tudi na Lesarski šoli v Mariboru.

Leta 1992 sem star 21 let ustanovil svoje podjetje PMD Golob d.o.o. in na slovenskem trgu predstavil novost - gotove HARO parkete in DIN športne pode.

Ponudbo smo do leta 2000 postopno dopolnili z vsemi materiali sodobnega stavbarstva in programu dali ime: lesne gradnje, tako kot v tujini imenujejo celo panogo.

Leta 1999 sem se pri nemški skupini podjetij 81Fünf usposobil za načrtovanje in gradnjo ekoloških, nizkoenergijskih in pasivnih hiš ter postal njihov licenčni partner. Na tej strokovni podlagi smo l. 2002-03 izdelali prvo slovensko pasivno hišo.

 

S svojimi strokovnimi izkušnjami, usposabljanjem za tesarskega mojstra in pridobljenim certifikatom "Passiv House Consultant", lahko svojim strankam jamčim strokovno zanesljivost in varno sodelovanje.

Čas pred in med "Corono" sem izkoristil in doštudiral gradbeništvo in lesarstvo.

bottom of page