top of page
dilema investitorja: 
kakšno je razmerje med ceno in kvaliteto stanovanjske hiše?
 
odgovor:
natančnega odgovora s številko ni možno podati, saj vsak objekt vsebuje vaše kriterije in pričakovanja vendar vam izpostavljamo naslednja izhodišča:

 

1. Varianta:

Hiša, načrtovana in izvedena zgolj oz. vsaj po veljavnih predpisih (poenostavljeno: zahteva se le stabilnost in energetska varčnost cca. 65 kWh/m2a). Če iščete tovrstno najcenejšo rešitev, se odpovedujete naravnim izolacijam in ekološkim rešitvam, povišani zaščiti pred poletno vročino in hrupom, daljši življenjski dobi, itd… in ste pripravljeni oz. imate možnost velik del opravil postoriti sami. Pri tem pristopu je cena hiše od betonske plošče do vselitve (ključ) od 600 – 700 eur/m2. Z lastnim delom, lahko gradnjo pocenite tudi za cca. 20 – 30 tisoč eur - za takšen pristop ponudimo obstoječ projekt, postavitev nosilnih sten, strehe in krovsko-kleparska dela - ostala obrtniška dela ponudimo pogojno in po posebnem dogovoru 

2. Varianta:

Hiša, načrtovana in izvedena po našem konceptu SMARTLiving, upošteva vse vaše kriterije (tudi proračun, kot ga sami določite) in aktualna spoznanja stroke, upošteva značilnosti parcele in vaše realne potrebe. Hiša je projektirana in izvedena individualno. V kolikor pridejo v upoštev SL KIT standardizirani elementi je cena lahko zelo podobna prej opisani varianti a z mnogo boljšimi materiali. V kolikor je izvedba sten in strehe individualna, potem lahko računate s ceno od 850 – 950 eur/m2 na ključ oz. stopnji samogradnje ustrezno manj (cena se nanaša na nizkoenergetsko izvedbo, pomeni 40 – 50 kWh/m2a porabe energije) 

 

 

3. Varianta:

Pasivne ali nič-energijske hiše so dražje le na prvi pogled, a če odštejete nepovratno subvencijo, dobite veliko boljšo hišo za malo dražjo izvedbo. Razlika v ceni se povrne skozi stroške ogrevanja in hlajenja v največ 7-ih letih. Povratno dobo višje investicije, izračunamo po dinamični metodi in na konkreten, torej vaš projekt. 

 

Montažna gradnja z veliko stopnjo samogradnje je gotovo najbolje naložen denar in čas

 

bottom of page