top of page

Cena montažne hiše?

Odločanje med ceno in kvaliteto - vsi poznamo ta občutek negotovosti


Merila in pričakovanja o kvaliteti in obliki hiše, so pri vsakem posamezniku drugačna. Iz izkušenj lahko izpostavim :


1. Možnost

Hiša je načrtovana in izvedena zgolj po veljavnih predpisih, ki zahtevajo osnovno stabilnost, zaščito pred vlago in energetsko varčnost (cca. 65 kWh/m2a). Vgrajeni so najcenejši materiali, nobenih rastlinskih izolacij ali ekoloških rešitev, nobene dodatne zaščite pred poletno vročino, hrupom, potresu, požaru,... ali konstrukcijskih rešitev za daljšo življenjsko dobo. Pri tej izbiri je cena hiše od betonske plošče do vselitve (ključ) od 700 do 800 Eur/m2. Z lastnim delom, lahko gradnjo pocenite tudi za cca. 20 – 30 tisoč eur - za takšen pristop ponudimo obstoječ projekt s prilagoditvami in dodelanimi detajli, postavitev nosilnih sten, stropne in strešne konstrukcije ter krovsko-kleparska dela - ostala obrtniška dela izvedete v lastni režiji - po želji z našim strokovnim nadzorom.

2. Možnost

Hiša, načrtovana in izvedena po konceptu SMARTLiving, upošteva vse vaše kriterije (tudi proračun, kot ga sami določite), aktualna spoznanja stroke, upošteva značilnosti parcele in vaše realne potrebe. Hiša je projektirana in izvedena individualno. Z SL-KIT standardiziranimi elementi je cena lahko zelo podobna prvi možnosti a z mnogo boljšimi materiali. Izvedba po sistemu SL-Family doseže odlično, celostno kakovost za ceno od 850 do 950 Eur/m2 na ključ oz. stopnji samogradnje ustrezno manj (cena se nanaša na nizko-energijsko izvedbo, pomeni 40 – 50 kWh/m2a porabe energije).


3. Možnost

Pasivne in Skoraj-NIČ-Energijske hiše (do 15 kWh/m2a) so dražje le na prvi pogled, a če odštejete nepovratno subvencijo Eko Sklada, dobite veliko boljšo hišo za malo dražjo izvedbo. Razlika v ceni se povrne skozi prihranjene stroške ogrevanja in hlajenja v največ 7-ih letih. Povratno dobo višje investicije, izračunamo po dinamični metodi Passivhaus Instituta (www.passiv.de). Več o tem na naslednji povezavi: www.enepro.biz/phpp


Montažna gradnja z veliko stopnjo samogradnje je gotovo odlično naložen denar in čas!

bottom of page